maanantai 17. elokuuta 2015

Rakkaudesta.


17.8.2015. Tiistai. Ohjelma 2x25km fillarilla

Kesä on lopuillaan. Sinäkin palaat takaisin arkiseen aherrukseen. Senkin höpönassu. Otat autosi, polkupyöräsi, rullaluistimesi tai sitten vain kävelet.  

Varsinkin iltapäivästä siinä neljän maissa olet yksin liikenteessä. Puhu kultaseni ihmeessä siihen kännykkään. Pelaa kaikkia mahdollisia pelejä. Päivitä liikkeesi somessa. Kunhan vain tuijotat keskittyneesti siihen ruutuun.

Ota parhaat ystäväsi mukaan. Menkää söpöliinit kaikilla teillä vierekkäin. Täyttäkää kaistat. Jutelkaa. Chattailkaa. Ottakaa ajaessanne/pyöräillessänne/luistellessanne/tepsuttaessanne mahdollisimman paljon selfieitä, belfieitä ja muita elfie -loppuisia asioita. Muistakaa, että suoraan meneminen on syntiä ja poukkoilkaa mahdollisimman paljon laidoilta toiselle. Olette ihania.

Pyöräilijät ja luistelijat. Te söpöliinit. Kypärät kannattaa jättää hyllylle. Kampaukset menevät pilalle jos sellaista käyttää. Piilottakaa mussukat kaikki valot, heijastimet ja vastaavat muodittomat vermeet mahdollisimman pitkälle. Egonne näkyvät hirvittävän kauas myös kuolleista kulmista ja seinien takaa. 

Ja kaikki kullanmurut liikennevälineestä riippumatta muistakaa, että teillä on aina kiire. Punaisena palavat liikennevalot ovat vasta kehotus vauhdin hiljentämiseen. Älkää missään nimessä sopeuttako vauhtianne muuhun liikenteeseen tai käsillä olevaan tilanteeseen. Te olette kuolemattomia. Väistämisvelvollisuus on aina muilla. 

Ja hanipuppelit. Olkaa äkäisiä. Vika ei ole koskaan teidän. Syyttäkää aina muita. Näyttäkää käsimerkkejä. Huutakaa ja vittuilkaa. Tönikää vähän. Ei ketään kuitenkaan satu. Jos joku vähän pelästyy, niin se on ruusunpunainen oppimiskokemus.

Rakastan teitä kaikkia. Myös tänään heittäydyttyäni kolmesti pyöräni kanssa kyljelleen väistäessäni. Selvisin naarmuilla. Onneksi.

Tai sitten.

Olkaa varovaisia.

Kiinnittäkää huomiota ympäristöönne.

Varatkaa riittävästi aikaa matkaanne.

Menkää sääntöjen mukaan.

Kunnioittakaa muita liikkujia.

Siellä on paljon pieniä koululaisia.

Jokainen aiheutettu lööppi on liikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti