tiistai 10. tammikuuta 2017

Arkkivihollinen.


10.1.2017. Tiistai. Ohjelma: lihaskuntoharjoitus.

Ryhävalaan mallinen mies ei ole muutamaan yöhön juurikaan nukkunut. 6:00 helvetinkone nimeltä herätyskello ilmoittaa vähemmän ystävälliseen sävyyn aamun alkaneeksi. Mies kierähtää alas sängyltä. Hoipertelee asunnossaan kuin elävä kuollut. Ei auta. Aamutreeni on tehtävä. Harjoitusohjelmasta on pidettävä kiinni.

Olohuoneen lattialla. Jumppapallo. Ryhävalaan arkkivihollinen. Se katsoo miestä ivallisesti. Mies mulkoilee takaisin. Alkaa punnertaa. Vatsalihasten työstämisen aikana tuo pyöreä pahantahtoinen kidutusväline saa kyytiä. Ryhävalas purkaa pyhän vihansa tuohon vihreään lollahtelevaan nemesikseen. Ähisee. Huulilta lipsahtaa kirosana. Helvetinperkeleenvitunsaatananruttokuppahimmeli. Hiki tiivistyy tummiksi pilviksi katonrajaan.

Vähitellen mies herää. Tajuaa kiukkunsa koomisuuden. Liikkeet seuraavat toisiaan. Alkavat tuntua paremmalta. Jumppapallokin muuttuu takaisin tavalliseksi esineeksi. Vihollinen on kärsinyt tappion. Töihin lähteminen on yllättävän helppoa. Tänä aamuna mies ei tarvitse ämpärillistä kahvia käynnistyäkseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti